Directorul AIPA în vizită de lucru în raioanele Ștefan-Vodă și Căușeni

By aipaadmin

La 10 octombrie curent, Directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Nicolae CIUBUC, s-a aflat în vizită de lucru în raioanele Ștefan-Vodă și Căușeni.

Scopul vizitei a fost de a evalua procesul de valorificare a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) și de a discuta obstacolele și problemele întâmpinate în procesul de subvenționare.

În cadrul deplasării, a avut loc întrevederea cu organele și structurile de resort, care au tangență cu activitatea AIPA, precum ANSA, ACSA, Direcția raională agricolă, Intehagro, etc. În acest context, dl CIUBUC a comunicat celor prezenți atât prioritățile AIPA pentru viitor prin prisma legii subvenționării, cât și rezultatele activității Agenției. În cadrul discuțiilor, interlocutorii s-au arătat mulțumiți de activitatea AIPA și au înaintat unele propuneri și sugestii pentru perfecționarea procesului și a mecanismelor de subvenționare.

Totodată, în agenda directorului AIPA a fost inclusă vizitarea a două obiecte investiționale beneficiare de subvenții. Astfel, dl CIUBUC a vizitat un depozit frigorific cu o capacitate de păstrare a fructelor de 700 tone și o plantație multianuală de peste 80 ha deținute de fabrica „Farm-Prod”, din s. Olănești, r-nul Ștefan-Vodă. Menționăm că, „Farm-Prod” este o întreprindere de prelucrare a fructelor cu capital străin, orientată spre piața UE.

În a doua parte a evenimentului, directorul AIPA a vizitat uzina de sortare, ambalare și congelare a pomușoarelor și fructelor – SRL „Gvura” din s. Grădinița, r-nul Căușeni, investiție realizată în valoare de peste 34 mil. lei,care deține o suprafață de 200 ha de culturi bacifere și care a creat peste 100 de locuri de muncă. În cadrul vizitei au fost abordate mai multe subiecte, printre care și oportunitățile pentru producătorii agricoli de pomușoare, în comercializarea producției la un preț avantajos și posibilitățile de diversificare a producției autohtone.

Direcția relații externe, comunicare și raportare

Comunicate de presădate: Tuesday, October 10, 2017

Sursa: http://www.aipa.gov.md/ro/content/directorul-aipa-%C3%AEn-vizit%C4%83-de-lucru-%C3%AEn-raioanele-%C8%99tefan-vod%C4%83-%C8%99i-c%C4%83u%C8%99eni