Despre proiect

Concept general

Soluțiile oferite în acest Proiect sunt integrate într-o rețea de afaceri agricole în care fiecare partener reprezintă un jucător foarte important. Centrul acestei rețele este reprezentat de parcul logistic agro-industrial care va fi creat în raionul Sîngerei. Aici vor fi oferite două tipuri de servicii pentru producătorii agricoli. Serviciile de bază vor rezolva problemele de sortare, congelare și depozitare a fructelor. Producătorii de fructe vor putea astfel prelucra produsele lor în conformitate cu standardele internaționale de calitate sau le vor putea depozita în condiții optime până la comercializare. Serviciile auxiliare prestate vor fi cele de informare și consultanță în domenii precum management, marketing, dezvoltare de noi produse, contabilitate, ce vor fi oferite producătorilor agricoli, în scopul eficientizării activității acestora.

Obiectiv principal

Creșterea productivității și competitivității sectorului agricol prin intensificarea relațiilor economice și comerciale dintre partenerii transfrontalieri, pentru îmbunătățirea situației economice în aria programului.

Obiective specifice

 Crearea unei rețele transfrontaliere între partenerii din domeniul agricol din Republica Moldova, Ucraina și România
 Crearea unui parc logistic agro-industrial în raionul Sîngerei;
 Implementarea și dezvoltarea infrastructurii post recoltare în parcul logistic agro-industrial;
 Dezvoltarea unor servicii de baza pentru sortarea, congelarea și depozitare a fructelor;
 Dezvoltarea serviciilor de consultanță pentru producătorii agricoli;
 Crearea Zonei de Expoziție pentru produsele “Fabricate în zona transfrontalieră”, în cadrul Pieței Viilor din orașul Botoșani;
 Crearea și dezvoltarea unei piețe transfrontaliere on-line;
 Organizarea schimburilor de experiență în materie de agricultură performantă între experții din zona transfrontalieră.